Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Les SkartOi! live @ Λιθογραφείο


Στις 17 Δεκεμβρίου η μοναδική rosksteady ορχήστρα της χώρας εμφανίζεται ζωντανά στην Πάτρα στο Λιθογραφείο παρουσιάζοντας τη δουλεία τους αλλά και νέα κομμάτια λίγο πριν ξαναμπούν στο studio για τον επόμενό τους δίσκο.


Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172Β)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Έναρξη συναυλίας : 22.00
Είσοδος : 7 ευρώ με μπύρα

Οι Les SkartOi! άρχισαν να παίζουν κάπου στα τέλη του 2003 με προσανατολισμό την αυθεντική εκδοχή της τζαμαϊκανής ska.
Τζαμάροντας κομμάτια των Skatalites, LaurelAitken, Maytals, Desmond Dekker, κ.α. άρχισαν να δημιουργούν τις δικές τους συνθέσεις πάντα κοντά στον ήχο των επιρροών τους και άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορα live όπου το κοινό τους ανταποκρινόταν στο ρυθμό που η μπάντα τους πρόσφερε απλόχερα.

Στο ιστορικό της ορχήστρας πέρασαν αρκετοί και καλοί μουσικοί και μοιράστηκαν τη σκηνή με κορυφαία ονόματα του είδους όπως οι BadManners, Toasters, Aggrolites, Mr. Symarip κ.α.
Εκτός από αρκετές εμφανίσεις σε ολόκληρη τηχώρα οι Les SkartOi! ηχογράφησαν ένα e.p. (rudeboyz) και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο"ska radio" που κυκλοφόρησε από την BlindBastard Records .
Το "ska radio" θεωρήθηκε σαν μια από τις καλύτερες παραγωγές του είδους, από τον τοπικό και ξένο μουσικό τύπο.
Οι Les SkartOi! πλέον έχουν κατοχυρωθεί σαν μια μπάντα "που δεν καταπιάνεται με τα ηχοχρώματα της Τζαμάικα για να κάνει χαβαλέ και να σπάσει πλάκα" (περιοδικό jazz&τζαζ) αλλά για να αντιπροσωπεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ska -rocksteady- reggae μουσική.
Στις 17 Δεκεμβρίου η μοναδική rosksteady ορχήστρα της χώρας εμφανίζεται ζωντανά στην Πάτρα στο Λιθογραφείο παρουσιάζοντας τη δουλεία τους αλλά και νέα κομμάτια λίγο πριν ξαναμπούν στο studio για τον επόμενό τους δίσκο.

www.rockap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου